Rist-ja transmeedia taotlusi laekus 8, EFI'lt taotletakse 86 400 eurot. EFI ristmeedia eelarve on 2013. aastal 15 000 eurot.
Otsused langetatakse hiljemalt 1.11.2013

1. “2 + 2 = 5“

100. aastaseks saava Eesti Vabariigi lugu käsitlev transmeedia ideeprojekt. Arendusperioodi käigus töötatakse välja detailne lähteülesanne. Projekti sisuks on audiovisuaalse teose SIDE, trükise /raamat/ ja lauamängu valmimise kulgemist kajastavate reklaammaterjalide loomise kollektiivne suunamine. Kasutatakse erinevaid platvorme, millede kaudu tekitatakse uus sünergia. Eesmärgiks on lähiajaloo tutvustamine vormides, mis eriti kõnetaks noort sirguvat põlvkonda ja värskendab laia sihtgruppide ajaloomälu.

Teostaja nimi: Freya Film
Projekti eest vastutav isik: Tõnu Virve

Projekti teostamise ajakava: 
detsember 2013 - märts 2014
Projekti teostamise eelarve: 5 600
EFIilt planeeritud toetus: 3 000


2. “Apteeker Melchior“

Projekti „Apteeker Melchior“ transmeedia kava keskseks elemendiks on Indrek Hargla ajalooliste Melchiori krimiromaanide sarja esimese raamatu „Apteeker Melchior ja Oleviste mõistatus“ põhjal valmiv mängufilm. Melchior Wakenstede on 15. sajandi Tallinnas elav apteeker-detektiiv. Kõrge kvaliteediga krimilood on asetatud keskaegsesse linnamelusse, mille ettekujutamise teeb lihtsamaks üsnagi terviklikult säilinud Tallinna vanalinn. „Apteeker Melchiori“ tervikliku transmeedia kava eesmärgiks on kujundada filmi ja tänaseks ilmunud Melchiori raamatute baasil erinevaid meediaplatvorme ja Tallinna vanalinna ühendav maailm, milles kasutaja saab osaleda.

Teostaja nimi: Bloomingfern
Projekti eest vastutav isik: Hannes Sarv

Projekti teostamise ajakava: sügis 2013 – kevad 2016

Projekti teostamise eelarve: 16 900
EFIilt planeeritud toetus: 9 400


3. „Flowerman“

Projekt „Flower Man” on lühike animafilmi edendamine rist- ja transmedia skeemiga.

Teostaja nimi: Helikeel
Projekti eest vastutav isik: Dmitri Gornakov

Projekti teostamise ajakava: november 2013 – märts 2016

Projekti teostamise eelarve: 37 900
EFIilt planeeritud toetus: 15 000


4. „Mobilisatsioon“

Projekti keskseks mõtteks on läbi erinevate meediakanalite kaasata inimesed 1944. aasta sündmustesse, harida neid sellel aastal juhtunud teemade osas ning panna neid oma lugusid jagama. Projekti tulemusena valmib kasutaja jaoks kaasahaarav kodulehe platvorm, millega on võimalik huvi filmi “1944” vastu kogu filmimise vältel üleval hoida.

Teostaja nimi: Taska Film

Projekti eest vastutav isik: Jaan Ots
Projekti teostamise ajakava: august 2013 - detsember 2014

Projekti teostamise eelarve: 15 000
EFIilt planeeritud toetus: 10 500


5. „Nullpunkti Transmeedia Elamus“

Nullpunkt on transmeedia projekt, mis hõlmab palju erinevaid meediume ja alaprojekte, andes auditooriumile võimaluse sukelduda loomaailma, loomaailmas ise osaleda, s.h. ka ise lugu edasi arendades. Publikul on palju võimalusi loomaailma sisenemiseks - raamat, teleseriaal, film, videoblogi, alternatiivreaalsuse mäng (alternate reality game), raamaturingluse võistlus
(book-crossing), tunnusloo konkurss jne. Loomaailma saab siseneda ükskõik millise loetletud platvormi kaudu ning iga erinev meedium paljastab loo uusi tahke. Nullpunkti ehk Johannese loo jutustavaks keskseks meediumiks saab olema teleseriaal, mis jõuab teleekraanidele 2015. aasta jaanuaris. Ristmeedia lahendused loome eelkõige tekitamaks sihtgrupi seas suuremat huvi seriaali vastu, kuid ka selleks, et luua huvilistele uusi ja põnevaid võimalusi Nullpunkti loomaailma avastamiseks.

Teostaja nimi: Allfilm
Projekti eest vastutavad isikud: Dagmar Mäe, Tõnis Vassar

Projekti teostamise ajakava: oktoober 2013 – jaanuar 2015

Projekti teostamise eelarve: 73 171
EFIilt planeeritud toetus: 15 000


6. „Pöial-Liisi“

Interaktiivse muinasjutu Pöial-Liisi lõpetamine ja animeeritud flash versiooni tegemine.

Teostaja nimi: Amariin
Projekti eest vastutav isik: Rao Heidmets

Projekti teostamise ajakava: oktoober 2013 – juuli 2014

Projekti teostamise eelarve: 24 176
EFIilt planeeritud toetus: 11 000


7. „Supilinna salaselts“

Laste seiklusfilm „Supilinna salaselts“ on lugu neljast lapsest – Marist (10), SAdust (9), Olavist (10) ja Antonist (9). Mari vanaisa, Tartu Ülikooli professori, juhtimisel asuvad lapsed iidseid mänguaardeid otsima. Ootamatult saab aga laste mängumaailmast päriselu, nad peavad päästma täiskasvanud lasteks muutumisest. Samast ideest lähtuvalt sooviksime luua tahvelarvuti mängu lastele.

Teostaja nimi: Ideerull
Projekti eest vastutav isik: Ermo Naarits

Projekti teostamise ajakava: november 2013 – mai 2014

Projekti teostamise eelarve: 10 868
EFIilt planeeritud toetus: 7 500

8. „Une-Mati“

“Une-Mati” on Dagmar Normeti raamatute ainetel põhinev transmeedia projekt, mille üheks väljundiks on täispikk animeeritud koguperefilm. Projekti esimeses faasis luuakse www.une-mati.ee internetiplatvorm, mille kaudu kogutakse ja analüüsitakse eelkõige sihtgrupilt saadud statistilist ja sisulist informatsiooni , brändikujunduse, filmi peategelaste ja loo jutustamise kohta.

Teostaja nimi: Meteoriit
Projekti eest vastutav isik: Aet Laigu

Projekti teostamise ajakava: 2013 –2017

Projekti teostamise eelarve: 22 000
EFIilt planeeritud toetus: 15 000

Kalender

Uudised

Eesti filmitööstus otsib kevadseminaril võimalusi ellujäämiseks

Täna koguneb kogu eesti filmivaldkond kinos Sõprus kevadseminarile, et arutada filmitööstuse hetkeseisu ning tuleviku väljavaateid. Eesti Filmitööstuse Klastri ja Eesti Kinoliidu korraldatud seminar „Eesti filmitootmine – projektipõhine eluviis või jätkusuutlik ettevõtlus“ on esimene sellelaadne, puudutades tervet filmisektorit. Seminari 250 osavõtja seas on filmiettevõtjad ning loomingulised ja tehnilised töötajad.
Loe lisa