Eesti, Soome, Läti ühine regionaalprojekt „North Star Film Alliance“ (NSFA) toimub kolme organisatsiooni koostöös – Eesti Filmi Instituut (juhtpartner), Helsingi linn ja Läti linnavalitsus. Kaaspartneriteks on Business Finland, Läti Riiklik Filmikeskus (National Film Centre of Latvia) ja Läti Filmiteenuste Produtsentide Liit (Film Services Producers Association of Latvia). Projekti rahastab Euroopa Regionaalarengu Fondi alla kuuluv Interreg Central Baltic toetusskeem 82,47% ulatuses.

Projekti peaeesmärk on välja töötada kolme riigi jaoks ühtne turundusstrateegia regiooni filmitoetuste võimaluste, võttepaikade ja audiovisuaalvaldkonna tutvustamiseks väljaspool Euroopa Liitu ja Euroopa vabakaubanduspiirkonda kuuluvaid riike, et suurendada audiovisuaalsektori VKEde eksporti uutele turgudele. Projekti sihtturud on Põhja-Ameerika, Jaapan, Lõuna-Korea, Hiina ja Venemaa.

Mõõdetava tulemusena on 2021. aasta lõpuks piirkond meelitatud rohkem välismaiseid filmitootjaid ja vähemalt 65 piirkonna filmitootmisvaldkonna VKEd on saanud kasu rahvusvahelise projekti teenindamisest.

 

Projekti periood 1.05.2018 – 28.10.2021

Projekti kogueelarve on 2 013 453,36 eurot.

 

Kontakt: Ettie Mikita, NSFA projektijuht, ettie@nsfa.film

Projekti koduleht: https://www.northstarfilmalliance.com/

 

 

 

 

 

 

Kalender

Uudised

Anna Hintsi ja Tushar Prakashi uus lühimängufilm “Sannapäiv” esilinastub Cannes’i filmifestivali Kriitikute nädalal

Režissööride Anna Hintsi ja Tushar Prakashi uus lühimängufilm "Sannapäiv" valiti esilinastuma Cannes’i filmifestivali La Semaine de la Critique’i (Kriitikute nädal) eriprogrammis. Suitsusauna intiimses rüpes meestevahelisi suhteid vaatlev "Sannapäiv" on esimene Eesti film, mis eksklusiivsesse ja ülitiheda konkursiga Kriitikute nädala eriprogrammi valiti.
Loe lisa